Italienska bergen, Österrike och Tyskland


Frukost dags igen, kaffet var sådär... Här sitter vi som så många mornar innan och bestämmer slutdestinationen för dagens resa. Vi kom fram till att vi skulle röra oss upp mot Tyskland och Nürnberg.
Ställde in gpsen på Nürnberg, Tyskland och vi drog iväg.
Vägarna vart smalare och smalare och bergen högre och högre. Tillslut åkte vi på smala serpentinvägar med 12-15% ökning. Tittade man ut över kanten fick man nästan svindel för rakt ner var det djupa stup.









Det vart en del stopp för att ta bilder och många bilder vart det. Så otroligt häftigt, när man inte trodde att vi kunde komma högre upp så gick vägen uppåt.

Vägarna slingrade sig runt bergen och man fick se otrolig natur!

Ner kom man aldrig riktigt men vägarna vart större tillslut och naturen började ändras. Vin, päron och äppelodlingar började sakta bytas mot skog och majsfält ju närmare den österrikiska gränsen man kom.

Magarna började kurra och vi stannade på en liten restaurang med en liten gammal gubbe inne som hade Bollognäs så det vart fem såna. Hade bergen som utsikt så vi kunde inte ha haft det bättre!



Vidare genom bergen på de större vägarna in i Österrike.
Stannade på en mack för att köpa ett miljömärke man behöver ha för att köra i Österrike. Bart även ett stopp på ett köpcenter för att nunna säga att vi varit i Österrike.

Vidare in i Tyskland och mot Nürnberg där vi bokat näst sista hotellet. Vi rullade in på parkeringen strax efter tio, checkade in och tog bilen till centrum för att hitta något ställe att äta på.
Allt var stängt utom ett ställe som hette typ Istanbull där de serverade kebab och grillade köttbitar.
Tog en grillade köttbit i bröd och sallad, stod att den skulle vara hot and spicy. Hade det varit i Sverige hade det kanske inte varit så starkt men här var det så starkt så jag klaradebara av en tredjedel i omgångar. Men den var god




Tack och god natt! 
 


 
ellenlundis
2014-08-01 @ 21:24:14
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/

Sover Johannes i sista bilden? ;)

Svar: Nej, han råkade blunda bara :)
johannakarlsson




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jojjo i skogen

Livet på landet, inte fy skam det inte. Här kommer ni få en inblick i vardagen med allt vad det innebär. Gud är god och livet är bra härligt!

RSS 2.0