Anlänt till Gotland

Då var vi på Gotland. Vi kom hit vid 3 inatt och var rätt trötta, hittade snabbt en liten plätt där vi ställde oss och sov.
Nu har vi käkat frukost, Gotlandslimpa och gotländska körsbär, så otroligt gott båda två och nu bär det av in till Visby för lite stadsvandring, fika och shopping innan vi drar vidare ut mot landsbygden.

 

Back to Canford

Jag har hittat en jätte mysig serie som handlar om en liten by i England, Canford, och dess invånare. Kärlek, tragedi och skratt.

Jag har hunnit till episod 3 och än så länge gillar jag den :)

Klassisk kladdkaka

Vart så sugen på kladdkaka så jag sökte på kokaihop.se appen och hittade detta recept. Den var riktigt god, lätt och kommer absolut göras igen!

Klassisk kladdkaka

Ingredienser
150 gram smör eller margarin
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
Nypa salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen.
3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör till sist ner vetemjöl.
4. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten.

5. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme. Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras. Går även bra att äta när den är ljummen, riktigt god med en klick grädde!

Jojjo i skogen

Livet på landet, inte fy skam det inte. Här kommer ni få en inblick i vardagen med allt vad det innebär. Gud är god och livet är bra härligt!

RSS 2.0