Ovanför Verona


När vi vaknade kunde man se havet när man gick ut på balkongen. Tyvärr så regnade det... Vidare till frukosten där vi beslutade att vi börjar dra oss uppåt och till något mindre turistigt ställe. Bokade hotell och drog oss vidare, efter en liten stund på balkongen, man måste ju slappa lite också ;)Vidare ut på vägarna. Nästa stopp var ett litet samhälle ovanför Verona.

Stannade till på ett köpcenter en timme för att luncha och gå i mataffärer, måste ju kolla sortimentet i Italien.

Vidare mot byn och vår gps ledde ut os på mindre och mindre vägar. Kom äntligen fram till hotellet och såg fram emot ett dopp i poolen men då det var rätt dåligt väder var det ingen annan som badade och det var förmodligen ett företag som hade konferens där och just då hade rast för det stod massa italienare i baren vid poolen och tittade och vi kände att vi inte ville bada med publik. Hotellet hade inomhus bubbelpool och turkisk bastu som vi testade istället.
Vi fick varsitt spakit som vi klädde oss i och drog till badet.


Var jätte skönt och välbehövligt att bara koppla av. Var säkert där två timmar.


Sara kollade upp en mysig italiensk restaurang som vi drog till på kvällen. Det var ett stall dom hade rustat upp. Allt var på italienska, var trösta italienska sällskap där, menyn var på italienska och servitören kunde knappt svenska så detta kändes lovande.
Började med en förrätt, lokal skinka. Den var riktigt god och hade man på deras ljuvliga balsamvinäger vart det ännu bättre.

Vidare till huvudrätten då jag hade beställt en svamppasta, den var också fantadtisk god och med riven parmesan på vart den fantastisk.Johannes var väldigt nöjd med sitt kött också!

Sara med.

Nu kom de in med två dessertvagnar så man fick peka på det man ville ha, så smidigt!

Vart en cream brulle till mig, pannacotta till Johannes, Johannes och Elisabet och Sara tog en glass. Allt var fantastiskt gott!Med denna härliga middag i magen sov man gott!

Venedig


Sov fantastiskt bra för första gången på denna resa! Upp för att äta en fika frukost, chokladfyllda croasang och gott kaffe. Redo att möta en dag i Venedig.


Vi ställde bilen i ett parkeringshus i utkanten av Venedig och började vårt äventyr. 


Venedig består av smala gator, ännu smaker gränder, vatten och broar! Vi traskade runt, hittade små söta torg, kollade på snygga masker och njöt av zet fina vädret.

Dags för fika och vi letade oss fram till ett stort känt torg och satte oss på en flott uteservering. Men då vi hade lessnat på att gå runt så satt vi kvar.. Uppklädda kypare, desserterna serverades i silverskålar på silverfat och det var livemusik. Kostade oss skjortan, tre glaskupor för 14 euro men det var en upplevelse.Nöjda gick vi vidare och bestämde oss för att åka gondol. Solen hade precis gått i moln så det passade perfekt.
Det är riktigt vackert och mysigt här, åk hit om ni får tillfälle!

Vi hade bokat hotell i närheten av San Marino så vi drog dit, åt på en mysig restaurang på vägen. När vi kom fram tog vi ett dopp i havet till en stjärnklara himmel, helt okej ;)Schweiz, Italien


Efter en god natts sömn och en god frukost begav vi oss till Lusain (osäker på stavningen) där vi skulle leta rätt på en chokladbutik.  

Det har riktigt fint här, men typ allt hade stängt.
Hittade tillslut en chokladbutik och shoppade loss

Vidare mot Italien! Över de schweiziska bergen, helt otrolig natur!

På ena sidan bergen regnade det och efter att ha åkt igenom en ca 1,5 mils lång tunnel kom vi ut på andra sidan och där var det sol och ett helt annat klimat.
Nu car vi hungriga så första stoppet vart Milano, men där hittade vi bara massa caféer och ingen mat... Vackert var det iaf.


Så det var bara att klura sig ur Milano, var lite småsvurit då vägarna inte alltid är så logiska.

Vidare mot utkanten av Venedig där vi hade bokat hotell för natten. Såg att vi skulle åka förbi Verona så vi tog en sväng in och hoppades på bättre tur med mat. Hittade ett mysigt litet torg mitt i och beställde pizza på en uteservering.De var goda! Sen kom vi på att det var här Romeo och Julia utspelade sig så vi letade rätt på hennes balkong.Vidare till hotellet! Nu hade vi lessnat på motorvägar med betalstationer så vi snurrade runt på landsbygden istället, jätte fint!

Sara hade även denna natt hittat ett riktigt mysigt och fint hotell i utkanten av Venedig.Jojjo i skogen

Livet på landet, inte fy skam det inte. Här kommer ni få en inblick i vardagen med allt vad det innebär. Gud är god och livet är bra härligt!

RSS 2.0