Hem genom SverigeSolen sken när vi vaknade i Ängelholm. 


Efter frukosten, den nyttigaste hittills märka att vi är tillbaka i Sverige, drog vi in till Ängelholm.

Tog en sväng längs gågatan och hamnade på konditori Gröna kringlan vid torget.

Fanns mycket gott att välja mellan, vart tillslut en biskvi och kaffe, fantastiskt gott!

Tog en sväng förbi Brännborns, Ica maxi innan vi drog vidare

Vart ett lunchstop på Dinners vid Ödeshög innan vi drog vidare hemåt.

När vi närmade oss Sala såg vi som en grå brun dimma. Visade sig att det pågick en skogsbrand där och röken kändes ända hem.

Det har varit en intensiv men härlig resa, vi har sätt så otroligt mycket, ätit god och mindre god mat, sovit på bra och mindre bra hotell, badat i havet och åkt gondol i Venedig. Vi sammanfattade det såhär: 
10 länder, 9 Tintin album, 8 dagar, 7 hotell, 600 mil, 5 semesterfirare, 4 färjor, Trattoria 3 Scalini, 2 extraljus, 1 bil och Thomas Tai. 


Denna plutt var lycklig när vi kom hem!

Genom Tyskland, Danmark till ÄngelholmDå var det dags att börja röra sig mot Sverige.
Hotellet hade en bra frukost, jag fick klyftpotatis så jag var nöjd!
Vi kom fram till att vi skulle ta oss över tillSverige idag och försöka hinna med ett slott på vägen.
Så ut på vägen igen.


Vi insåg efter ett tag att vi inte skulle hinna med något slott, vi är kite optimistiska ibland så det fick bli raka vägen till Puttgarden där första färgan över till Danmark skulle gå ifrån.
När vi kom fram till färjan var det köer, båtarna var försenade så vi fick vänta 2-3 timmar på att få komma ombord.

Skyndade oss att köpa mat på båten så vi bara kunde skynda oss genom Danmark då klockan var efter 00.Vidare genom Danmark, på nästa färja och sen var vi äntligen framme i Sverige. 15 min senare, lite före 3 på natten var vi framme vid Hotellet i Ängelholm.
Skönaste sängen hittills, somnade fort! 

Italienska bergen, Österrike och Tyskland


Frukost dags igen, kaffet var sådär... Här sitter vi som så många mornar innan och bestämmer slutdestinationen för dagens resa. Vi kom fram till att vi skulle röra oss upp mot Tyskland och Nürnberg.
Ställde in gpsen på Nürnberg, Tyskland och vi drog iväg.
Vägarna vart smalare och smalare och bergen högre och högre. Tillslut åkte vi på smala serpentinvägar med 12-15% ökning. Tittade man ut över kanten fick man nästan svindel för rakt ner var det djupa stup.

Det vart en del stopp för att ta bilder och många bilder vart det. Så otroligt häftigt, när man inte trodde att vi kunde komma högre upp så gick vägen uppåt.

Vägarna slingrade sig runt bergen och man fick se otrolig natur!

Ner kom man aldrig riktigt men vägarna vart större tillslut och naturen började ändras. Vin, päron och äppelodlingar började sakta bytas mot skog och majsfält ju närmare den österrikiska gränsen man kom.

Magarna började kurra och vi stannade på en liten restaurang med en liten gammal gubbe inne som hade Bollognäs så det vart fem såna. Hade bergen som utsikt så vi kunde inte ha haft det bättre!Vidare genom bergen på de större vägarna in i Österrike.
Stannade på en mack för att köpa ett miljömärke man behöver ha för att köra i Österrike. Bart även ett stopp på ett köpcenter för att nunna säga att vi varit i Österrike.

Vidare in i Tyskland och mot Nürnberg där vi bokat näst sista hotellet. Vi rullade in på parkeringen strax efter tio, checkade in och tog bilen till centrum för att hitta något ställe att äta på.
Allt var stängt utom ett ställe som hette typ Istanbull där de serverade kebab och grillade köttbitar.
Tog en grillade köttbit i bröd och sallad, stod att den skulle vara hot and spicy. Hade det varit i Sverige hade det kanske inte varit så starkt men här var det så starkt så jag klaradebara av en tredjedel i omgångar. Men den var god
Tack och god natt! 
 


 

Jojjo i skogen

Livet på landet, inte fy skam det inte. Här kommer ni få en inblick i vardagen med allt vad det innebär. Gud är god och livet är bra härligt!

RSS 2.0