Systeräventyr i Sigtuna

Jag hade bokat en dag med Sara och sagt att hon kör och jag berättar vart hon ska köra men inte sagt slutdestinationen, mycket roligare med överraskningar!
Så 9 stod hon utanför min dörr och äventyret började

Mot Uppsala och vidare genom Knivsta, jag gav henne jätte luddiga ledtrådar som hon inte kunde tyda som barnböcker

Tillslut nådde vi målet, Sigtuna så vi parkerade bilen i ena änden av Sveriges första stad och började gå längs vattnet. Sara hittade även lite Pokémons längs vägen

En mysig och lagom stor stad. Både Sara och jag gillar historiska ställen och saker så detta passade oss båda väldigt bra

Vi började gå in mot stan och bestämde oss för att vi borde börja med att äta något och innan vi gjort det gick vi och rekade allt vi skulle titta på och äta sen

Vart Wallenbergare till lunch så mätta och belåtna så promenerade vi till rådhuset och sedan till ruinerna för att bli av med mättnadskänslan så vi skulle kunna fika ;)

Nu var det dags för fika så vi gick till Tant Brun där de hade bordsservering. Beställde in en kanelbulle och Sara ett wienerbröd, båda var jätte goda!

Vi och tant brun
Fågelspray
Äntligen är fikat här

Så mycket fint att titta på, så mycket historia att läsa om och en del söta affärer att titta in i! Speciellt en liten gammal handelsbod där vi köpte karameller.

Sen vidare ner till hamnen igen för nu var det dags för glass innan vi begav oss hemåt

Mot hamnen
Kaffe glassen var riktigt god!
Sara verkade också riktigt nöjd

Rätt sega men otroligt glada satte vi oss i bilen och rörde oss hemåt

Gotland dag 4

Så mysigt att vakna upp vid Lojsta, äta frukost vid sjön och sen ta ett morgondopp innan vi packade in oss i husbilen och började dra oss mot Visby.

Dags att fylla på energin så vi började dra oss mot Visby och hamnade på ert ställe som heter Leva. Ett mysigt ställe man kan fika, äta lunch på, handla, måla med mera

Sen så var alla rätt trötta så det vart en liten tupplur innan vi samlade energi och gick på Intersport och sen vidare till ICA Maxi för att köpa på oss Gotlandslimpor

Dags att traska runt lite i Visby och hitta något bra ställe att äta på.
Vart en sväng förbi Kränku, är man i Visby så får man ju inte missa denna söta teaffär!

Vart tillslut ett ställe som hette typ BBQ garden där vi åt några mixtallrikar, jag seafood och Johannes kött. Det var helt okej men man vart inte blown away

Promenerade tillbaka till husbilen längs visbys vackra gator, vad jag älskar denna stad och denna ö, där tiden står stilla och pulsen sjunker så fort man sätter sin fot där. Tack för denna gång, vi ses igen kära Gotland!

Gotland dag 3

Vaknade upp till ljudet av vågor och blåsten. Vilken lyx att ha en husbil att rulla runt i

Johannes drog iväg på en löprunda runt raukarna oh jag plockade fram en stol och satt ute och njöt av denna lugna morgon.
Lagom till Johannes kom tillbaka kom de andra ut och Johannes tog ett uppfriskande dopp i havet. Det var så kallt så fötterna nästan domnade.

Drog vidare till parkeringen vid raukarna och där tittade solen fram. Vi hittade en gräsplätt där vi åt frukost på och sen solade lite. Bestämde att det var skönt att hitta en strand och lite mat så vi drog till Burgsvik och tog en pizza på ett ställe som hette Fiket.

En helt okej pizza!
Sen vidare till stranden. En liten mysig strand som mest var en gräs där vi la ut våra grejer och la oss och solade undertiden Jonas hoppade i. Tog ett tag innan vi andra kom i men en efter en så hoppade vi i det ljumma vattnet!

Här hängde vi nästan hela dagen, så skönt att bara hänga, fika och snacka, när man inte har bråttom iväg till nästa ställe utan kan stanna upp och slappa!

Hungern slog till och vid packade in oss i husbilen igen och drog till Hemse för att handla det vi behövde för kvällens tacomys

Sen landade vi vid Lojsta träsk, en insjö nära vår gamla stuga.

Va jag har saknat detta ställe, kändes som att komma hem!
Vart en lång kväll med mat, fika och mycket skratt!

Jojjo i skogen

Livet på landet, inte fy skam det inte. Här kommer ni få en inblick i vardagen med allt vad det innebär. Gud är god och livet är bra härligt!

RSS 2.0