Gotland dag 2

Vaknade upp i Klosteräng efter en god natts sömn och åt frukost innan vi gick ut och kollade på fåren i hagen intill där vi hade husbilen

Tittar på får
Johannes och Alicia

Efter en lugn förmiddag packade vi in oss i husbilen igen och drog oss mot Katthamarsvik för lite rökt fisk ute vid havet!

Alicia tycker att det är rätt roligt att åka husbil
Katthamarsviks rökeri

Underbart att mötas av den rökta lukten när man närmade sig byggnaden. Vart tillslut en räklåda för min del, en blandning av vanliga och rökta med aioli, fantastiskt gott!

Räklådan
Senesterkumpanerna Strågefors 😊

Mätta och belåtna så funderade vi på nästa drag. Nu var det rätt varmt och fint så vi vart lite badsugna och kaffesugna så vi planerade att ta oss ner till Ljugarn för där fanns det fina sandstränder och även ett fik som hette våffelmagasinet.

Vän framme vid ljugarn så hade det börja mulna lite så ingen var riktigt sugen på att bada så vi gick direkt på våfflorna

Våffelmagasinet

Våffelmagasinet är ett ställe som hat öppen för andra året. De serverar mat och dessert belgiska våfflor. Jätte mysigt inne i magasinet där de höll till, när vi väl kom ut så skingrade sig molnen och det vart fint igen.

Min snygging!
Den va otroligt god

De hade Veronica Magio tema på menyn och jag åt en Jag kommer, otroligt god med Gotländsk vaniljglass och jordgubbar. Alicia satt och åt av allas glass som vanligt och verkade riktigt nöjd.

Foto: Johanns Strågefors

Nu började det bli dags att leta sig mot ett ställe att ställa sig på för kvällen, helst ett vid havet! Tog en sväng förbi vår gamla stuga som ligget utanför Stånga, känns fortfarande som att komma hem när man kommer dit trots att det är 7 år sedan dom sålde den. Man blir lite melankolisk när man åker på de vägar och i de områden jag har gått runt på sommar efter sommar. Så otroligt mycket minnen som kommer upp och man vill bara gå runt och känna sig lite sorgsen nästan trots att det inte ligger för mig vanligtvis.

Vår gamla sommarstuga

Tog mig ur den känslan rätt fort :) Vidare till Hemse och handlade lite på ICA inför den kommande grillkvällen. Vart en snabbis in på Hemse krut och pappershandel. Sedan vidare neråt på Gotland för att hitta ett skönt ställe att stå på.

Efter att ha letat ett bra tag och åkt förbi halvbra ställen att stå på så hittade vi det perfekta stället med en egen liten strand till och med. Johannes tog ett snabbt dopp i det kalla havet innan vi dukade fram för kvällens grillning

Johannes i havet

Grillade korv ute men sen vart det lite väl svalt så de grillade bananerna i folie avnjöts inne i värmen undertiden vi hörde på vågorna och blåsten utanför.
Den andra härliga semesterdagen har nått sitt slut och nu laddas batterierna om inför dag nr 3

Alicia redo för nya äventyr
Grillmästarna ;)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jojjo i skogen

Livet på landet, inte fy skam det inte. Här kommer ni få en inblick i vardagen med allt vad det innebär. Gud är god och livet är bra härligt!

RSS 2.0