Pizzadeg!
Måste tipsa om en av de bättre pizzadegarna vi gjort!
25 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk olja
0,5 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
Jag använder min assistent men har bli ingen sån fungerar en elvisp med degkrokar riktigt bra det med.
Smula ner jäst i en bunke. Värm vattnet så det blir fingervamt. Lös upp jästen med lite av vattnet och ha ner resten, salt och olja. Ha sedan ner mjölet en del i taget, det räcker när degen inte är klibbig längre och börjar lossna från kanterna.
Låt jäsa 0,5-1 timme och baka sedan ut den.
Vi kavlade ut den så tunt vi kunde på ett bakplåtspapper, hade på tomatsås, riven ost, skinka och champinjoner.
Plåten lät vi stå i ugnen som satte på 275 grader.
In med pizzan i ugnen runt 10 min, gäller att ha lite koll för det går rätt fort på slutet.